Mutfak Sektörüne Yeni Soluk

Serkan Bozkurt

İstanbul'daki Toplu Taşıma Araçlarında Artık Bir "Mutfak Bilgi Programı" Var!

02.07.2017

Türkiye’de ilk kez WACS (Dünya Şefler Birliği) Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası Programı (Professional Cook-Commis Chef) uygulamasını yapan Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin kurucusu, sektöre katkıları ile bilinen Serkan Bozkurt, Karaca iş birliğiyle hazırladığı “Mutfak Bilgi Programı” adlı inovatif proje ile sektöre yeni bir soluk getiriyor.

15 yıl önce yarattığı yemek programları ile genç nesil şefliğin oluşmasında büyük rol oynayan Serkan Bozkurt, şimdi öğrencilerine verdiği mutfak akademisi eğitiminin temellerini yeni bir konsept ile herkese ulaştırıyor. Yemek tarifi değil mutfak doğrularının ve tekniklerinin anlatıldığı program, sektördeki yemek programı algısını tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Programda bildiğimizi zannettiklerimiz, kompakt bilgiler, bizi şaşırtan mutfak doğruları ve temel teknik bilgileri paylaşılıyor. Toplu taşıma araçlarında Modyo TV ile günde 4 milyon İstanbullu’ya ulaşılıyor.


Programda şu ana kadar “İyi Bir Çorba Nasıl Yapılır?”, “Et Nasıl Mühürlenir?”, “Sebzeler Nasıl Haşlanır?”, “Hoşaf ile Komposto Arasındaki Fark Nedir?” gibi teknik konular işlendi.