Big Green Egg Artık Türkiye'de!

Chef's Table 'dan görüntüler

MİCHELİN YILDIZLI ŞEFLERİN KULLANDIĞI BİG GREEN EGG CHEF'S TABLE MUTFAK OKULUNDA

13.07.2015

Bir barbekü heralde bu kadar güzel kompakt bir şekilde işleyen bir mekanizma şeklinde hazırlanmış olabilir. Bugüne kadar karşılaştığımın en iyisi ve işlevseli diyebilirim...

Köylerdeki evlerin bahçelerindeki fırınlarımıza benziyor aslında.

Tamamen seramikten yapılmış bir ürün, içerisinde ısıyı inanılmaz uzun tutuyor, eski evlerdeki sobalara da benziyor, altta külü çekmeniz ve içerideki ısıyı kontrol altında tutabilmeniz için bir alt haznesi ve kapısı var. Üzerinde de çok rahat menteşeli bir kapağı onunda üzerinde de tam bir baca var, istediğiniz zaman ısıyı alçaltıp yükseltebilmek için baca kapağı ile oynayabiliyorsunuz.

Beni etkiliyen en güzel yönlerinden birisi, çok güzel tandır yapabiliyorsunuz, ısı içeride sabit olarak saatlerce tutulabilindiği için.Ekmek mi yapmak istiyorsunuz, yoksa pide veya pizza onlar için de tam bir fırın oluveriyor, etteki pişirmedeki sonuç ve barbekü kokusu mükemmel sonuç diyebilirim.Aslında profesyonellerin de çok ilgilendiği ve her zaman yapmak için bir mekanizma aradıkları bir durum ‘SMOKE’ yani tütsüleme ,evet bu aletle buda mümkün! Hatta bu iş için özel olarak tütsü odunları bile hazırlanmış. Ben gördüğümde çok beğendim. Örneğin JACK DANIELS fıçılarını kırmışlar,paketlemişler ve barbekü yaparken bu parçaları biraz suyu içerisinde ıslattıktan sonra közün içine atıp etinizi veya tütsülemek istediğiniz her şeyi mükemmel şekilde tütsüleyebiliyorsunuz. Daha tütsü alternatifi APPLE ve MAPPLE ağaçları var ve sizin ekleyebilecekleriniz.

Ürün dünyanın en sert seramiği ve ömür boyu garantili. Bu arada ürünün seramiğini Nasa uzay araçlarında kullanıyor. Big Green Egg’i dünyada bir çok Michelin yıldızlı şef kullanıyor. Birbirinden farklı boyutları ile içerisine koca bir bütün kuzunun girebildiği modeli de var. Masaya direkt kendisi ile servis için en küçük boyu ve hatta restaurantlarda eti, ekmeği, tencere yemeklerini direkt içerisinde pişirdikten sonra sıcak reşo olarak kullanılabilen medium boyutu yani her amaç için. Ayrıca süper bir dış mekan aleti, ısıyı olduğu gibi koruyor ve kar altında bile pişirme yapılırken aynı seviyede tutuyor. Bahçe partileri ve yazlıklar içinde farklı bir tat ve sunum.


Detaylı bilgi için : http://buyukyesilyumurta.com/